Buurtatelier ‘t Lab Gods serveert ontbijt in kerk

RV

‘t Lab Gods, een bureninitiatief dat in de projectoproep ‘Buurten op den Buiten’ van de Koning Boudewijnstichting een kapstok vond om met de leegstaande parochiekerk in de Lange Minnestraat in Lebbeke weer wat leven in te blazen, pakt uit met een eerste initiatief. De betrokken buren gaan aan de slag om gedurende één jaar de bewoners van de wijk H.Kruis in en rond de Lange Minnestraat hun kerk te laten gebruiken als een ‘laboratorium’ voor allerlei activiteiten die gemeenschapsvormend werken. 

Inspireren

“Hiermee willen we het lokale beleid proberen inspireren om het gebouw in de toekomst een duurzame bestemming voor de gemeenschap te geven”, zegt An Van der Vreken van het Lab Gods-team. Het eerste initiatief van dit collectief is een buurtontbijt onder de noemer ‘het eerste ochtendmaal’. Dat vindt plaats op zondag 5 mei, van 8.30 tot 10.30 uur in de kerk van H.Kruis. Iedereen is welkom. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.