Biekorf lanceert veiling voor Blijdorp: artiesten schenken spullen voor Het Zotste Bod

thinkstock
Cultuurcentrum De Biekorf en het gemeentebestuur van Lebbeke lanceren een nieuw initiatief: Het Zotste Bod. Dat is een veiling van allerlei leuke spulletjes, allemaal geschonken door artiesten die het voorbije seizoen in De Biekorf of tijdens Lebbeke Wintert op het podium stonden. De opbrengst gaat naar het goede doel.

De cultuurdienst wist onder andere artiesten zoals Bart Cannaerts, Pascale Platel, Nonkel Jef, Omdat het kan soundsystem ft. Average Rob, Stan Van Samang, Stijn Van De Voorde, Radio Oorwoud en Rupsje Nooitgenoeg te strikken om enkele persoonlijke spullen te schenken. Resultaat is dat er een aantal leuke en unieke collector’s items onder de veilingshamer kunnen. Om die te verkopen start op 6 december om 10 uur een veiling op de Facebookpagina van CC De Biekorf en cultuurdienst Lebbeke.

De veiling wordt afgesloten op 13 december om 20 uur. Bieden kan door te reageren onder de foto’s die zullen verschijnen op de Facebookpagina’s. De winnaars worden bekendgemaakt op maandag 16 december en persoonlijk gecontacteerd.

De opbrengst van Het Zotste Bod gaat naar Blijdorp, een centrum voor personen met een mentale beperking. Om nog meer centen bij elkaar te krijgen, staat er ook een Rospot aan de balie van De Biekorf waar iedereen koperen centjes in kwijt kan. En ook de opbrengst van de vestiaire bij de optredens van Jef Neve en Natalia in het cultuurcentrum gaan integraal naar het goede doel.

Schepen van Cultuur Maria Van Keer (CD&V) is enthousiast:“Blijdorp verricht heel mooi werk, ook voor tal van mensen van Lebbeke”, zegt ze. “Het was daarom een logische keuze ons initiatief naar hen te richten. Ik zou alle Lebbekenaren willen oproepen om eens zot te doen en dus een bod uit te brengen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.