Basisschool Minnestraal krijgt ‘Kunstkuur’ dankzij muziekacademie

De kinderen van De Minnestraal kunnen dankzij Kunstkuur onder andere allerlei instrumenten uitproberen.
Geert De Rycke De kinderen van De Minnestraal kunnen dankzij Kunstkuur onder andere allerlei instrumenten uitproberen.
Basisschool De Minnestraal in Lebbeke en de gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans slaan de handen in elkaar voor een nieuw project: Kunstkuur. Daarbij gaan wekelijks leerkrachten van de academie op bezoek in de basisschool om er met de leerlingen te werken rond muziek en toneel.

“Eigenlijk is Kunstkuur een uitwisseling van expertise tussen onze school en de academie”, zegt directeur Nadia Robberechts van De Minnestraal. “De leerkrachten van de academie nemen de muzische lessen elke week voor twee lesuren over, in bijzijn van onze leerkrachten die extra ervaring opdoen. Voor onze leerlingen is het een win-situatie omdat de lessen plots eens minder schools gaan aandoen. We hopen hen vooral van heel veel te laten proeven en hen zo te laten ontdekken wat ze graag doen en waar hun talenten liggen. Dat kadert perfect in het Zin In Leren-project.”

Musiceren, dansen, toneel, beeldende kunsten. Het zal allemaal aan bod komen tijdens Kunstkuur. In De Minnestraal zullen de kinderen van het eerste en tweede leerjaar daarvan genieten. Ook in gemeenteschool De Puzzel start de academie overigens een Kunstkuur op met woord en muziek. Kunstkuur is een project van drie jaar.

Geert De Rycke
Geert De Rycke
Geert De Rycke
Geert De Rycke
Geert De RyckeReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.