Acht sociale flats in nieuw Hof ten Cantele

De nieuwe appartementen beschikken over een ruim zonneterras.
Geert De Rycke De nieuwe appartementen beschikken over een ruim zonneterras.
Lebbeke is een nieuw sociaal wooncomplex rijker. Aan de Motbaan opende sociale huisvestingsmaatschappij De Volkswoningen de nieuwe residentie Hof ten Cantele. Die biedt plaats aan acht appartementen.

Op de plaats van de nieuwe residentie stond voordien een bungalow. Het gebouw werd destijds aangekocht door het Wit-Gele Kruis om er een kantoor op te richten. "We kwamen tot een akkoord om mee eigenaar te worden van het pand", zegt Piet Pauwels, directeur van De Volkswoningen. "Bedoeling was om op het gelijkvloers kantoorruimte voor het WGK te voorzien en op de verdieping vier duplex appartementen op te richten. Maar omdat het kostenplaatje te hoog bleek op te lopen, verkocht het WGK haar deel aan ons. In plaats van kantoor konden we zo nog eens vier flats realiseren. Waar vroeger dus één woongelegenheid bestond, zijn er nu acht zonder ook maar één vierkante meter grond meer in te nemen."

NET architectuur uit Gent won de architectuurwedstrijd voor het project. De firma Elpers stond in voor de bouw. De appartementen beschikken over één slaapkamer. De flats op het gelijkvloers zijn zo ingericht dat ook minder mobielen er kunnen wonen, met onder andere aangepaste badkamers. De Volkswoningen investeerde 926.000 euro in dit project.

De naam van het complex is geen toeval. Daarvoor vroeg De Volkswoningen advies aan de Lebbeekse heemkring. "Het Hof ten Cantele was één van de zogenaamde Twaalf Geslachten van Lebbeke, de rijke boerenfamilies die een rol speelden in de ontstaansgeschiedenis van de kerk van Lebbeke", legt voorzitter Marcel Segers uit. "Het Hof ten Cantele situeerde zich op de plaats die nu gekend is als De Mot, waar de chirojongens hun terrein hebben, op het einde van de Motbaan."




Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.