"Opdrachten stapelen zich op"

DECORBOUWERS THEME-CO BOUWEN PIRATENSCHIP VOOR FRANS PRETPARK

Zaakvoerder Dimitri Boon bij de decorstukken voor het piratenschip.
Copyright : Geert De Rycke Zaakvoerder Dimitri Boon bij de decorstukken voor het piratenschip.
Een rollercoaster aankleden als piratenschip voor een pretpark in Frankrijk. Dat is de nieuwe uitdaging voor de Lebbeekse decorbouwers van Theme-Co. Met opdrachten voor onder andere Plopsa en Walibi en themaparken in Frankrijk, Duitsland en Nederland gaat het de firma dan ook voor de wind. "We leggen de lat steeds hoger", klinkt het.

Dimitri Boon ging vorig jaar van start met Theme-Co. Nu stelt hij vijf mensen vast te werk, op de drukste momenten aangevuld met twintig freelancers. "En zeggen dat het allemaal begon met een hobby", vertelt Boon, die voordien zaakvoerder was van eenmanszaak 't Schuurkot. "Ik was eigenlijk gepassioneerd door tuning van auto's en kon goed overweg met polyester. Mensen kwamen me ook vragen of ik sculpturen in polyester kon maken, mascottes en zo. Ik ben dat in bijberoep beginnen doen en kreeg steeds meer werk." Uiteindelijk besloot Boon om van decorbouw zijn beroep te maken. "Een eerste uitdaging was een grote Boedha van drie meter hoog en een Chinese draak van vier meter waar water uitkwam voor de Gentse Floraliën", klinkt het. "Sindsdien stapelen de opdrachten zich op. We hebben al podia voor Tomorrowland en Laundry Day aangekleed. We werkten al dingen uit voor Plopsa, Walibi, Toverland in Nederland Holiday Park in Duitsland en Kid Parc in Frankrijk."

Rudy Boon en Karen Creve schilderen de piratenboot.
Copyright : Geert De Rycke Rudy Boon en Karen Creve schilderen de piratenboot.

Zes meter hoog

Dat Franse pretpark vroeg Theme-Co om een piratenboot te bouwen van zes meter hoog en vijftien meter lang. "Tegelijk doet hij dienst als toegang tot een nieuwe rollercoaster", zegt Boon. "De mensen wandelen erdoor tijdens het aanschuiven. Ook binnenin moeten we dus een volledig decor uitbouwen. Het ontwerp is klaar, maar het duurt anderhalve maand om alles uit te werken."

Jean Van Spittael werkt de details aan enkele beelden af.
Copyright : Geert De Rycke Jean Van Spittael werkt de details aan enkele beelden af.

Maatwerk

Theme-Co gaat prat op origineel maatwerk. "We tekenen zelfs alles uit. Elk ontwerp is uniek", zegt Boon. "Onze conceptartiest daarvoor is Jean Van Spittael. We starten met een tekening op computer en uiteindelijk zie je een levensgrote constructie of figuren in pretparken of speeltuinen verschijnen. Maar ook schrijnwerkerij, lassen, vormen in spuitbeton en verven doen we allemaal zelf."


De ambities van Theme-Co zijn dan ook groot. "Nog verder groeien en de Europese markt veroveren", zegt Boon zelfverzekerd. "En dat vanuit Lebbeke. Op industrieterrein d'Helst zitten we ideaal. We hebben hier de perfecte loods gevonden. We zijn nu vooral in de Benelux actief, maar er is ruimte om te groeien."


Ook al is het elke dag keihard werken, toch omschrijft Boon het als een droomjob. "Je bent alle dagen creatief bezig in een wereld vol fantasie", zegt hij. "Elke dag is het een uitdaging om aan de wensen van de klant te voldoen en het vorige project te overtroeven. Onze lat komt zo steeds hoger te liggen. We team your dream. Dat is ons motto."

Copyright : Geert De Rycke