Leander Van Meerhaeghe, Kyara (9) en Alysha (8) Vannevel en Storm zitten langer op de schoolbus dan in de klas.
Volledig scherm
PREMIUM
Leander Van Meerhaeghe, Kyara (9) en Alysha (8) Vannevel en Storm zitten langer op de schoolbus dan in de klas. © Photo News/Verbaere

Langer op schoolbus dan in de klas: zwakste kinderen zijn elke dag tot zes uur en langer op weg van en naar school

“Gisterochtend pikten we om kwart voor zes het eerste kind op in Boom”, vertelt Suzanne Duran, al zeven jaar begeleidster op een schoolbus in Mechelen. “We deden er drie uur en 25 minuten over en kwamen tien minuten ná het rinkelen van de schoolbel aan. Onderweg raakten de kinderen in paniek. Ze zijn een rit van een uur gewoon.” Door de coronamaatregelen zitten sommige leerlingen uit het bijzonder onderwijs langer op de schoolbus dan in de klas. Ze wonen op een handvol kilometers van school, maar zijn vijf — soms zes — uur onderweg. Het onderwijs wijst de virologen met de vinger, maar zij kaatsen de bal terug. “Wij hebben dit nooit gevraagd.”

  1. Politie Ronse nodig, maar niet dringend? Eerst een afspraak maken
    Ronse

    Politie Ronse nodig, maar niet dringend? Eerst een afspraak maken

    Wie de politie van Ronse nodige heeft, kan daarvoor niet langer zomaar het politiecommissariaat naar binnen stappen: vanaf volgende week heb je daarvoor een afspraak nodig. “Natuurlijk geldt dit alleen voor niet-dringende zaken, maar het grote voordeel is dat er geen rij wachtenden meer zal staan en wij mensen sneller en ook beter voorbereid kunnen helpen”, motiveert Patrick Boel, chef van de politiezone de invoering van het afsprakensysteem.