Vredeszoektocht is voltreffer

De 7de Vredeszoektocht kent een recordaantal deelnemers. In amper twee maanden liep de teller al op tot 400 inschrijvingen.

Marcel Malengier, Mieke Degryse en Danny Vanacker, de organisatoren van de 7de fotozoektocht.
Christophe Deconinck Marcel Malengier, Mieke Degryse en Danny Vanacker, de organisatoren van de 7de fotozoektocht.

Zowel voetgangers als automobilisten worden door de organisatoren van de Vredeszoektocht uitgedaagd om om het centrum en de parochies rond Langemark uit te kammen, op zoek naar herkenbare plaatsen of objecten, gekoppeld aan vragen rond geschiedenis, cultuur en natuur. De zevende editie van deze dubbele speurtocht ging van start op zaterdag 30 maart en loopt tot 14 juli. Tot die dag krijgen automobilisten en wandelaars de kans om een reeks foto’s van plaatsen of objecten te identificeren en passende raadsels op te lossen, met een knipoog naar geschiedenis, cultuur of natuur.

De wandelzoektocht, die de deelnemers mee neemt op een tocht van drie kilometer door het centrum van Langemark, start aan Bistro De Koornbloem. De autozoektocht start aan Eetkaffee Steenstraete te Bikschote en strekt zich uit over een afstand van 45 kilometer, in het teken van beide Wereldoorlogen, waarbij alle parochies van de Baekelandtgemeente worden doorkruist. In tegenstelling tot de wandeltocht, eindigt deze in Houthulst. Deelnemingsformulieren voor beide zoektochten zijn nog steeds beschikbaar in café-restaurant ’t Munchenhof, eetkaffee Steenstraete, brasserie De Zilverberk in Houthulst, café De Koornbloem en bij de samensteller van beide zoektochten: Danny Vanacker, Eeckhoutmolenstraat 5c in Langemark (057/48.52.64), voor de democratische prijs van 10 euro.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.