Van twee naar drie verdachten in dossier naaktfoto’s zomerbar La Brasa: zaak uitgesteld

La Brasa waar het seksschandaal met de schepen plaatsvond.
Benny Proot La Brasa waar het seksschandaal met de schepen plaatsvond.
De rechter in Ieper heeft de rechtszaak uitgesteld rond de wijd verspreide naaktfoto’s van een seksfeestje in de zomerbar La Brasa, in Langemark. In de zaak staan twee mannen terecht maar één van de advocaten wil dat nog een derde persoon wordt gedagvaard. Dat zal nu ook gebeuren.

In de zomer van vorig jaar verstopten twee mannen zich in een maïsveld achter de zomerbar La Brasa in Langemark. Eén van hen was een man die in een zakelijk conflict verwikkeld was met de zaakvoerder van de zomerbar, de andere was een ingehuurde fotograaf. Die laatste maakte honderden beelden waarvan nadien een selectie van 180 foto’s verspreid werd. Dat veroorzaakte bijzonder veel ophef, temeer omdat op de foto’s ook duidelijk toenmalig Langemarks schepen van Ruimtelijke Ordening Frank Gheeraert (Open Vld) en zijn echtgenote te zien waren, beiden in adamskostuum.

De zomerbar La Brasa, in Langemark.
Benny Proot De zomerbar La Brasa, in Langemark.

Schending van de privacy

De twee mannen die in de loop van het onderzoek geïdentificeerd werden, staan terecht voor schending van de privacy, belaging en bedreigingen. Maar de advocaat van de toenmalige schepen vindt dat er eigenlijk nog een derde man op het beklaagdenbankje hoort, namelijk hij die het duo tipte over het feit dat er een seksfeestje aan de gang was in de zomerbar. De advocaat wil die man nu graag snel rechtstreeks dagvaarden. De rechtbank stelde de zaak uit naar 16 december.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Geert De Meyer

    Zijn alle zomerbars zo? Jammer dat ze in de winter niet open zijn.

  • Ludwig Vanden Boer

    Hadden ze niet deelgenomen aan zulke uitspattingen of hadden ze het gedaan op plaatsen die niet zichtbaar waren van op andere domeinen, ze hadden deze problemen niet. De plaats lijkt mij niet al te erg afgeschermd tegen inkijk en dus zeker niet geschikt voor dergelijke evenementen. Pleegden ze daar geen openbaar zedenschennis ipv slachtoffer te zijn van schending van de privacy.