TOPE 8920 vraagt ambitieuzer klimaatbeleid voor Langemark-Poelkapelle

In de marge van de klimaatbetogingen vraagt TOPE 8920 een klimaatplan voor Langemark-Poelkapelle.
BELGA In de marge van de klimaatbetogingen vraagt TOPE 8920 een klimaatplan voor Langemark-Poelkapelle.
In Langemark-Poelkapelle vraagt het kartel TOPE 8920 de gemeente om dringend werk te maken van een gemeentelijk klimaatplan. De oppositiepartij zal de vraag voorleggen op de volgende gemeenteraad. 

“Onze gemeente moet zelf het voorbeeld geven via concrete maatregelen”, zegt Laurent Hoornaert, fractieleider TOPE 8920. “Daarna kunnen de inwoners worden overtuigd en ondersteund om de gezamenlijke CO2-uitstoot met meer dan de helft te verminderen. Aangezien steden en gemeenten goed zijn voor 70 procent van de wereldwijde klimaatuitstoot, spelen die dus een sleutelrol in de strijd tegen de klimaatverandering.” In 2015 ondertekende Langemark-Poelkapelle al het Burgemeestersconvenant, een verbintenis om 20 procent minder CO2 uit te stoten tegen 2020. “Wij vinden dit echter onvoldoende”, zegt Hoornaert. “Het is vijf voort twaalf. En de klimaatbetogingen geven aan dat de politiek meer moet doen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.