The Knitting Sisters haken Poppies in Café de Zwaan

De zusters tonen de klaprozen die ze gehaakt heben.
Flamand De zusters tonen de klaprozen die ze gehaakt heben.

Zeven dagen lang wordt café de Zwaan omgetoverd tot een waar haakatelier. Breiclub 'De Sjettebolle' nodigt deze week iedereen uit om er deel te nemen aan het project om 2.017 poppies te haken.


Geen mutsen, wanten of bedspreien, maar klaprozen, als een symbolische en ludieke actie in het kader van de honderdjarige herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Op maandagavond kwam het dolkomische duo 'The Knitting Sisters' langs om de Poppies-week in gang te trappen, terwijl ze aan de lopende band moppen tapten.


"Wij zijn twee breiende zusters die bij verenigingen of op privéfeestjes langsgaan om de mensen aan het lachen te brengen. Door de aanwezigen zoveel mogelijk in onze moppen te betrekken, zorgt dat vaak voor heel wat jolijt", aldus Zuster Maria en Zuster Emelda, die voor de gelegenheid hun breinaalden hadden ingewisseld voor de lichtere variant. Tot zondagavond zal er aan de lopende band worden gehaakt om het streefdoel te behalen. Ook mensen zonder ervaring zijn er welkom. Naar verluidt neemt het haken van een klaproos slechts 15 minuten in beslag en is het kinderspel. Wol en haakpatroon zijn ter plaatse gratis ter beschikking. Het uurschema van de haaksessies vind je op www.poelcapelle2017.be.


(DCH)