Sportclubs kunnen nog wat ruimte gebruiken

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN LANGEMARK-POELKAPELLE

De gemeente telt heel wat sportclubs, maar is er ook genoeg infrastructuur?
EFW De gemeente telt heel wat sportclubs, maar is er ook genoeg infrastructuur?
Aan sportverenigingen is er in Langemark-Poelkapelle geen gebrek. Maar biedt de bestaande infrastructuur voldoende opties? Moet er de komende legislatuur meer worden ingezet op recreatie? Wij vragen het de lijsttrekkers.

Laurent Hoornaert van het gloednieuwe kartel Tope 8920: "Wij zouden voor iedere woonkern één nieuwe wandellus voorzien en als het mogelijk is één extra Finse piste. Voor de iets hardere competitiesporten zouden we alles centraliseren op de sportcampus Boezingestraat. Daarbij moet aan alle sportdisciplines worden gedacht, ook aan tennis. Voor volkssporten zouden we eveneens plaats willen. Verder willen we onderzoeken hoe de infrastructuur van de scholen, zoals de sporthal, kunnen worden opengesteld voor gedeeld gebruik."


Huidig burgemeester Alain Wyffels (CD&V): "In Langemark-Poelkapelle is er voldoende aanbod voor competitiesporten. De individuele en recreatieve sporter komt aan zijn trekken op de Finse looppiste, de tennisclub of de spinning. In de toekomst zouden we graag in samenwerking met de vrije basisschool in Poelkapelle een recreatieve sport- en turnzaal bouwen en moeten wij een nieuwe locatie voor de tennisclub vinden."


Ook Jean-Marie Callewaert van Sp.a-Dynamisch ziet opportuniteiten, maar dan vooral in de westelijke rand van Langemark. "Een uitbreiding van de Finse looppiste naar de waterbekkens ter hoogte van de Melkweg moet mogelijk zijn. Die omgeving leent zich voor de aanleg van een recreatief BMX-parcours, joggingsomloop, eventueel met een attractieve crossomloop en een wandelpad in aansluiting met de Spoorwegzate en een aansluitend stuk randbos."


Dominique Cool, lijsttrekker voor de lokale N-VA-fractie, koppelt een uitbreiding van de sportinfrastructuur aan het groenbeleid. "De inrichting van de vroegere spoorwegbedding laat te lang op zich wachten. Ook het onderhoud van buurtwegen laat te wensen over. We willen de mogelijkheden onderzoeken om wandelverbindingen te maken tussen de dorpskernen. Ook in andere dorpskernen willen we een aanbod uitwerken voor sporters, met bijvoorbeeld publieke fitnesstoestellen." (DCH)