Schepen vraagt ex-schepen om te stoppen met pesten

De gemeente Heuvelland doet een nieuwe poging om het voormalig gemeentehuis op de Markt in Nieuwkerke te verkopen. De vorige kandidaat-kopers dierenarts Hannes Vermeulen en Tessy Turck uit Langemark trokken in februari hun bod in nadat ex-schepen Geert Vandewynckel (Heuvelland) naar de Raad van State stapte omdat hij dacht dat er procedurefouten werden gemaakt.


Tijdens de gemeenteraad deed schepen Wieland De Meyer (Gemeentebelangen) een opmerkelijke oproep aan Vandewynckel. "Wil je alstublieft stoppen met het pesten van jonge inwoners", aldus Wieland. "De procedure bij de Raad van State maakt geen kans", voegde hij daar ook aan toe. "Het is nooit mijn bedoeling geweest mensen aan te vallen", aldus Geert Vandewynckel.


"Ik hoop dat de verkoop nu correct gebeurt." Hij ging in beroep bij Vlaanderen en de provincie, maar haalde geen gelijk. Daarop is Vandewynckel begin dit jaar naar de Raad van State getrokken met de vraag de beslissing tot verkoop te vernietigen. Ook fractieleider Bernard Heens van oppositiepartij CD&V mengde zich in het debat. "De vraag in dit dossier is voor ons wat de beste oplossing is voor Heuvelland", liet hij horen. "Het voormalig gemeentehuis is niet onmiddellijk een gebouw waarvoor veel kopers interesse gaan tonen. We hopen dat de kopers hun bod opnieuw zullen indienen (DBEW)