Ontdek de lokale geschiedenis van Langemark tijdens de zevende Vredeszoektocht

Marcel Malengier, Mieke Degryse en Danny Vanacker, de organisatoren van de zevende fotozoektocht.
Christophe Deconinck Marcel Malengier, Mieke Degryse en Danny Vanacker, de organisatoren van de zevende fotozoektocht.
De organisatoren van de Vredeszoektocht geven op zaterdag 30 maart het startschot voor een dubbele fotozoektocht. Automobilisten en wandelaars kunnen tot 14 juli een lijst met foto’s van plaatsen of objecten identificeren en de bijhorende vragen oplossen, vaak gelinkt aan geschiedenis, cultuur of natuur.

De eerste zoektocht is een wandelzoektocht door het centrum van Langemark van drie kilometer. De wandeling start aan Bistro De Koornbloem. Tegelijkertijd loopt er ook een autozoektocht die start aan Eetkaffee Steenstraete in Bikschote. Deze zoektocht van 45 kilometer, in het teken van beide Wereldoorlogen, doorkruist alle parochies van de Baekelandtgemeente, maar eindigt in Houthulst. “Tijdens het uitstippelen van het traject, legden we de focus op een aantal locaties met schitterende vergezichten. Wees echter op de hoede voor de valkuilen en spreekwoordelijke ‘addertjes’ waarmee deze zoektocht doorspekt is”, waarschuwt bezieler Danny Vanacker.

Deelnemingsformulieren voor beide zoektochten kosten tien euro en zijn te verkrijgen in café-restaurant ’t Munchenhof, eetkaffee Steenstraete, brasserie De Zilverberk in Houthulst, café De Koornbloem en bij Danny Vanacker in de Eeckhoutmolenstraat 5c in Langemark of op 057/48.52.64.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.