Meer dan 100 wandelaars ontdekken vernieuwde Toontjespad

Wandelaars genieten van de natuur langs het Toontjespad.
LBR Wandelaars genieten van de natuur langs het Toontjespad.
Het vernieuwde Toontjespad werd afgelopen zondag ingewandeld in Sint-Juliaan. Meer dan 100 wandelaars kwamen het pad ontdekken.

Het Toontjespad brengt je langs uitgestrekte velden en pittoreske landschappen. “Het nieuwe traject van 7,5 km is een pareltje geworden. Meer dan 60 procent van het traject loopt op onverharde wegen met prachtige verzichten op Ieper, Heuvelland en Langemark-Poelkapelle”, zegt Jo Lottegier van het organiserende Team Ontspannen. 

“Het wandelpad was 10 jaar oud en een deel bevond zich naast een drukke weg. Daar wilden we echt vanaf. Je kan de wandeling ook combineren met het rustige Haneveld van Natuurpunt”, vertelt Jo.

LBR

“Meer dan 100 mensen kwamen wandelen. Een groep van een 14-tal mensen waren op logement in de buurt en kozen deze wandeling als activiteit.”

Varken

“Sint-Antonius is één van de bekendste en meest vereerde heiligen uit onze volksgeschiedenis. Ook in Sint-Juliaan is Sint-Antonius de patroonheilige. In de dorpsmond werd hij Toontje genoemd. Sint-Antonius raakte bekend als ‘Sint-Antonius van het Varken’ en wordt afgebeeld met een varken aan zijn zijde. Langs het wandelpad kunnen de deelnemers overal spreuken vinden die te maken hebben met varkens.”

Vernieuwde Toontjespad
LBR Vernieuwde Toontjespad

Elke deelnemer kreeg een gratis kaart aangeboden bij de start en kon op het eind genieten van een gratis Pater Pitte of een ijsje. “Normaal trekken we er meestal met de fiets op uit, maar deze vernieuwde wandeling vonden we de moeite waard om mee te pikken”, zegt raadslid Nicole Louwagie. Ze kwam er wandelen met Joost Vandekerckhove, Ria Cools en Marnix Desimpel.

Vernieuwde Toontjespad
LBR Vernieuwde ToontjespadReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.