Langemark-Poelkapelle waarschuwt inwoners voor problemen met leidingwater in bepaalde straten

ANP XTRA
De Gemeente Langemark-Poelkapelle waarschuwt haar inwoners voor het leidingwater in bepaalde straten. Dat blijkt na vaststelling van De Watergroep niet te voldoen aan de drinkwaternormen. In drie ervan werd het probleem ondertussen opgelost.

De Watergroep stelde vast dat het leidingwater in de Gistelhofstraat niet aan de microbiologische drinkwaternormen voldoet. De waterkwaliteit in de Mangelaarstraat, Galgestraat en Kleine Merkemstraat werd zondag weer in orde gebracht, want ook daar bleken er problemen te zijn. Zondagnamiddag werden de leidingen nog eens gespoeld. “Het probleem is ontstaan in de Gistelhofstraat. Die leidingen worden nu geïsoleerd. Vandaag (maandag, red.) volgen nieuwe staalnames van de Vlaamse Milieumaatschappij en wordt de situatie opnieuw geëvalueerd”, zo staat te lezen op de website en de sociale media van de gemeente Langemark-Poelkapelle.

Woon je in de Gistelhofstraat, dan kook je best uit voorzorg het leidingwater voor gebruik, dit in afwachting van de resultaten van verder onderzoek. “Zodra het leidingwater weer voldoet aan alle normen, brengen wij u op de hoogte. De meest recente informatie is steeds beschikbaar op de webpagina van De Watergroep.” 

Enkele tips worden meegegeven voor het tijdelijke gebruik van het leidingwater.

Kook het water gedurende minimaal 5 minuten voor het gebruik voor:

- Drinken

- Bereiden van drank (bv. soep, koffie, thee)

- Bereiden van voedsel (incl. het wassen van groenten en fruit)

- Reinigen van open wonden

- Tanden poetsen

Het water mag wel gebruikt worden voor:

- Douchen en baden

- Wassen en afwassen (steriliseer wel flesjes voor babyvoeding voor gebruik)

- Schoonmaken

- Doorspoelen van toilet.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.