Koppel voor rechter na slagen aan elkaar: “Stop met drugs en geweld”

Henk Deleu
“Stop met drugs en geweld en probeer iets moois te maken van jullie relatie.” Dat kreeg een koppel uit Langemark-Poelkapelle, dat zich moet verantwoorden voor slagen aan elkaar, te horen van de Ieperse rechter. 

B.V. (26) en C.D. (24) verschijnen voor feiten van partnergeweld. Daarnaast is er ook sprake van druggebruik. “Het gaat hier om wederzijdse slagen en het werd zelfs zo erg dat het parket een onderzoek is begonnen”, aldus de openbare aanklager. 

Op een bepaald moment liep het zodanig uit de hand dat B.V. werd aangehouden. Hij werd na drie maanden vrijgelaten, weliswaar met voorwaarden. Zo legde de raadkamer hem een contactverbod op met zijn vriendin. Het verbod werd later opgegeven. De openbare aanklager vordert een straf met voorwaarden, zowel voor hem als voor haar. Ondertussen woont het koppel nog altijd samen en maken ze werk van hun problemen, hoewel dat niet altijd van een leien dakje loopt. De wijkagent nam bij een huisbezoek aan het paar – nadat B.V. uit de gevangenis was ontslagen - een cannabisgeur waar in de woning. Daarmee overtrad de man zijn voorwaarden. “Stop met die drugs, want dat is de basis van heel wat criminaliteit”, kregen de twee van de rechter te horen. “En als je hulp nodig hebt, moet je er vragen.” Vonnis op 24 oktober. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.