Klapz! gooit het over een andere boeg

Tijdens de eerste editie van Klapz in 2009 bracht een groep vertellers, verspreid over het centrum van Langemark, volksverhalen en legendes.
JVK Tijdens de eerste editie van Klapz in 2009 bracht een groep vertellers, verspreid over het centrum van Langemark, volksverhalen en legendes.
Het eerste Klapz!-salon vindt op maandag 27 mei plaats. Tijdens deze vertelavond delen zes inwoners van de gemeente hun verhalen en inzichten die ze opdeden tijdens een reis.

Na tien jaar Klapz! vertelavonden heeft het bestuur besloten het over een andere boeg te gooien. Met de financiële steun van Ontwikkelingssamenwerking trokken zes inwoners van Langemark-Poelkapelle de wijde wereld in. Marie Vanbelleghem en Cato Gheeraert trokken naar Zuid-Afrika, Fien Ameel ging naar Cambodja, Greta Frans en Roos Dedulle zullen vertellen over Malawi en Josfien Fraeyman over Laos. Op maandag 27 mei delen ze om 19.30 uur hun ervaringen in de raadszaal van het gemeentehuis. Het Wereldhuis West-Vlaanderen zal de gesprekken modereren. Tegelijk zal Amoukanama vzw worden voorgesteld, een circusschool uit Guinee waarmee de organisatie de komende jaren in zee zal gaan. Het opzet is om samen met Amoukanama en met de hulp van het Wereldhuis ‘Weireldklapz!’ te creëren; een cultureel evenement waarin we lokale verhalen, muziek en acrobatie met elkaar in verbinding worden gebracht. Aan het einde van de avond zullen de bezoekers kunnen kennismaken met de deelnemers, Amoukanama vzw en het Wereldhuis West-Vlaanderen tijdens een informele babbel. Inschrijven kan via de website van de gemeente.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.