Jonny en Jeannine vieren gouden jubileum

Het gouden echtpaar, geflankeerd door familie, vrienden, burgemeester en schepenen, alsook enkele gemeenteraadsleden.
Christophe Deconinck Het gouden echtpaar, geflankeerd door familie, vrienden, burgemeester en schepenen, alsook enkele gemeenteraadsleden.

In het kasteel van Langemark werd een echtpaar rasechte ‘Buskanters’ in de bloemetjes werd gezet. Jonny en Jeannine Vanacker–Dumoulin zijn beide geboren en opgegroeid in Madonna. Jeannine heeft lange tijd in de textielindustrie in Frankrijk gewerkt om uiteindelijk huismoeder te worden en zich over het gezin met twee zoons te ontfermen. Naast breien voor de Roemeense armen en bakt ze al zestig jaar wafels voor goede doelen.

Jonny wordt nu nog altijd aangesproken als ‘meester Vanacker’. In zijn jonge jaren was hij een fervent basketter, wat ook later de favoriete sport van zijn twee zoons zou worden. Hij zou onder andere een tijdje drijvende kracht in het Sint-Maartenscomité worden.

Hij gaf van zijn 21ste les in Madonna tot 1985, wanneer hij directeur werd van de vrije basisschool Madonna en St-Juliaan. Waar hij de bijnaam ‘Straffe Jonny’ heeft meegekregen. Toen Jonny afscheid nam als directeur werd er zelfs een biertje naar hem genoemd. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.