Georges (64) laat het leven op A19 na hartaanval
4 maanden na dood van echtgenote

Man wordt onwel en botst op tegenligger, vrouw en drie kinderen lichtgewond

De verhakkelde Jaguar van Georges Taillieu (64)
Alexander Haezebrouck De verhakkelde Jaguar van Georges Taillieu (64)
Georges Tailleu, de 64-jarige man die vrijdag het leven liet op de A19 in Menen, kreeg waarschijnlijk een hartaanval achter het stuur van zijn Jaguar. Daardoor vloog hij met zijn Jaguar over de middenberm. “Georges verloor zijn echtgenote vier maanden geleden aan kanker en nu verliezen we ook hem”, klinkt het verslagen bij zijn broer Walter. 

Georges Taillieu (64) uit Kortrijk reed vrijdagavond met zijn blauwe Jaguar op de A19 in de richting van Kortrijk toen het ter hoogte van Menen volledig fout liep. Georges week plots uit naar links en reed met hoge snelheid over de middenberm. Hij kwam terecht op de rijbaan in de tegenovergestelde richting en botste daar zwaar tegen een Hyundai waar een vrouw en drie kinderen in zaten. De Jaguar werd weggekatapulteerd in het struikgewas langs de autosnelweg, waar hij in de gracht tot stilstand kwam. De vrouw en de drie kinderen kwamen er met lichte verwondingen vanaf en werden uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. Voor Georges Taillieu was de situatie meteen veel erger, hij verkeerde in een erg kritieke toestand. De hulpdiensten snelden ter plaatse en konden hem uit zijn auto halen. Ze voerden nog ruim een half uur een hartmassage toe, maar Georges overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De hulpdiensten vermoedden ter plaatse al dat de 64-jarige man wellicht onwel was geworden achter het stuur. De familie bevestigt dat nu. “We vermoeden dat hij een hartstilstand heeft gekregen achter het stuur”, vertelt zijn broer Walter Taillieu uit Poperinge. “Twee weken geleden is hij ook al eens onwel geworden in een winkel in Kortrijk, toen is er ook een dokter aan te pas gekomen. Het is erg tragisch. Mijn broer is nog niet zo lang met pensioen en hij verloor zijn echtgenote vier maanden geleden aan kanker. Nu verliezen we ook hem.”

Georges Taillieu (64) overleefde de klap niet.
kos Georges Taillieu (64) overleefde de klap niet.

Leutemaker

Georges Taillieu groeide op in Langemark-Poelkapelle, maar woonde ondertussen al decennia in Kortrijk. “Hij heeft heel zijn leven bij De Post gewerkt”, vertelt zijn broer Walter Taillieu. “Georges was een echte volksmens. Altijd grapjes maken en een echte leutemaker. Hij had een grote passie voor auto’s ook. Daarom ook dat hij met een Jaguar reed. Dat was zijn droomauto. Ik vermoed ook dat zijn lichaam vanzelf het gaspedaal heeft ingeduwd nadat hij onwel werd. Want zelf reed hij nooit te snel. We zullen hem allemaal enorm missen.” Georges Taillieu laat geen kinderen na. De uitvaart van Georges Taillieu vindt donderdag plaats in intieme kring bij het rouwcentrum Jonckheere in Langemark Poelkapelle.

De verhakkelde Jaguar van Georges Taillieu (64).
Alexander Haezebrouck De verhakkelde Jaguar van Georges Taillieu (64).
De auto van de moeder met de drie kinderen liep zware schade op.
Alexander Haezebrouck De auto van de moeder met de drie kinderen liep zware schade op.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Sanne dekeyrel

    Als hij al onwel werd in een straat van Kortrijk waarom grijpen artsen dan niet in dan kost hij misschien medicijnen hebben voor zijn ♥️.

  • MarliesSchoefs

    sterkte