Geen presentiegeld voor raadsleden

Laurent Hoornaert, voorzitter van Tope 8920, kwam met het voorstel om raadsleden die deelnemen aan adviesraden 15 euro presentiegeld per prestatie te geven. Het voorstel werd afgewezen door de gemeenteraad.
Christophe Deconinck Laurent Hoornaert, voorzitter van Tope 8920, kwam met het voorstel om raadsleden die deelnemen aan adviesraden 15 euro presentiegeld per prestatie te geven. Het voorstel werd afgewezen door de gemeenteraad.

Heel wat leden van de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn zetelen ook in adviesraden, zoals intercommunales of die van nutsmaatschappijen. Omdat hier meestal geen vergoeding tegenover staat, polste oppositieraadslid Laurent Hoornaert (Tope 8920) bij de meerderheid of hier een presentiegeld tegenover kan worden gezet. Hij stelde voor om 15 euro per vergadering te laten uitkeren. Burgemeester Lieven Vanbelleghem (CD&V) raamde de totale kost op 7.500 euro per jaar. Het idee werd voorgelegd aan de gemeenteraad, maar na stemming, bleek dat het idee onvoldoende aanhang kende en uit budgettaire overwegingen aan de kant geschoven.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.