Eregemeentesecretaris (83) overleden

Daniel Vanysacker.
RV rouwcentrum Jonckheere Daniel Vanysacker.
In de Sint-Pauluskerk vond zaterdag de uitvaartplechtigheid van eregemeentesecretaris Daniël Vanysacker (83) plaats. Hij was meer dan dertig jaar secretaris van eerst Langemark en na de gemeentefusies van Langemark-Poelkapelle. 

“Daniël was een geëngageerd man die goedheid en respect hoog in het vaandel droeg en een echte vaderfiguur was voor zijn medewerkers”, klinkt het bij de plaatselijke afdeling van CD&V. Hij werkte als secretaris voor burgemeesters Sylvère Gheeraert, Gerard Deltour, Maurits Ostyn en Willy Dewilde.

Daniel Vanysacker was de jongste van zeven in een landbouwersgezin. Na zijn legerdienst kon hij aan de slag in de banksector. Eerst in Roeselare, en na twee jaar werd hij kantoorhouder in Hooglede. In mei 1967 werd Daniël benoemd tot gemeentesecretaris van Langemark. In juli 2001 ging hij met pensioen en werd opgevolgd door Sabine De Wandel, huidig algemeen directeur. In zijn vrije tijd was hij heel verdienstelijk voor diverse verenigingen.

Daniël Vanysacker was de echtgenoot van Maria Cornette en vader van twee kinderen: Els en Katrien. Er zijn daarnaast drie kleinkinderen: Matthias, Laurens en Elisa.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.