Doorbraak voor kinderopvang, recyclagepark en nieuwe dorpskern?

Volgende maandag belooft een belangrijke dag te worden voor Langemark-Poelkapelle. Heel wat zaken, waar al lange tijd over wordt gedebatteerd, worden er tegelijk in één gemeenteraadszitting op tafel gelegd.

De CD&V-fractie belooft alvast op hun Facebookpagina dat er knopen zullen worden doorgehakt. Onder meer de uitbreiding van het gemeentehuis zal worden voorgelegd. Om de dienstverlening maximaal te integreren en een gemeenschappelijk onthaalgedeelte te voorzien, zal het huidige gemeentehuis worden uitgebreid met een administratief centrum. Nu het ontwerp voor het bijgebouw, het bestek en de stedenbouwkundige vergunning rond zijn, moet alleen nog een aannemer worden aangeduid. Momenteel worden de kosten geraamd op 2,2 miljoen euro.


Ook de plannen om de buitenschoolse kinderopvang en Kind & Gezin in de kerk van Poelkapelle te herbergen, krijgen stilaan vorm.


Verder zal er ook worden beslist over de inplanting van het Diftar-recyclagepark langs de Houthulstseweg.


En tot slot staat ook de dorpskernvernieuwing op de agenda van de gemeenteraad. Hoewel het schepencollege bevoegd is voor de gunning van het dossier, zal aan de gemeenteraad worden gevraagd om een standpunt in te nemen in deze complexe zaak. Nadat het project eerst vertraging dreigde op te lopen, door een klacht bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen, ziet het ernaar uit dat de plannen voor de nieuwe dorpskern er toch door zullen komen.


"De bemiddeling met de tegenpartij is gestart en bijna iedereen heeft de intentieverklaring ondertekend. Binnenkort zullen we weten wie de dorpskernvernieuwing zal uitvoeren." De CD&V-fractie en haar coalitiepartner Open-Vld beloven dat ze niet over één nacht ijs gaan. Het wordt nog afwachten hoe dat maandagavond door de oppositie zal worden onthaald.