Asielzoekers helpen landbouwers die handen tekortkomen

Landbouwers doen een beroep op de bewoners van het opvangcentrum in Poelkapelle.
Fedasil Landbouwers doen een beroep op de bewoners van het opvangcentrum in Poelkapelle.
Lokale landbouwers roepen de bewoners van het asielcentrum van Fedasil in Poelkapelle ter hulp om een handje toe te steken. “In het centrum krijgen we dagelijks enkele oproepen binnen van boeren die in nood zitten.” 

“De coronacrisis zorgt ervoor dat verschillende sectoren noodgedwongen stil liggen, maar dat geldt niet voor de landbouwsector”, klinkt het bij Fedasil. “Die sector kampt met een tekort aan werkkrachten als gevolg van de coronacrisis. Aangezien de voedingssector een essentiële sector is, is de nood aan werkkrachten in de landbouwbedrijven hoog. Daarom doen de lokale landbouwers een beroep op ons opvangcentrum.” 

Heel wat van de bewoners van het opvangcentrum stelden zich kandidaat om een handje toe te steken. “Uiteraard gelden de maatregelen die voor de Belgische bevolking gelden ook voor onze bewoners”, aldus Fedasil. “Zij verplaatsen zich naar hun werk met de fiets en ze hebben allemaal een attest woon-werkverkeer op zak. De strikte regels voor hygiëne en afstand worden onderweg en op de werkplaats gerespecteerd. In deze moeilijke tijden is het belangrijk dat we elkaar zoveel mogelijk helpen. Ook onze bewoners zijn zich hiervan ten volle bewust en dragen op deze manier graag hun steentje bij. Samen staan we sterker!”