Anonieme weldoener laat 300 klaaskoeken bakken voor asielzoekers in opvangcentrum

Annick en Geert van bakkerij Moerkerke in Staden.
Chiromeisjes Staden Annick en Geert van bakkerij Moerkerke in Staden.
Het opvangcentrum voor asielzoekers in Poelkapelle is vrijdagavond op een bijzondere verrassing getrakteerd. Bakker Geert Moerkerke uit Staden leverde maar liefst 300 klaaskoeken. Zijn opdrachtgever, die anoniem wil blijven, stortte hiervoor geld op de rekening van Geert.

Bij Fedasil kunnen ze hun geluk niet op.  “Een mooi sinterklaasverhaal voor het slapen gaan: deze avond kwam bakker Moerkerke uit Staden zich aanmelden bij ons aan het onthaal met zeker 300 sinterklaaskoeken. Afgelopen week had hij een telefoontje gekregen van een anoniem persoon met volgend verzoek: ‘Ik zal je voldoende geld storten om sinterklaaskoeken te bakken voor de bewoners van Fedasil Poelkapelle. Je brengt die dan op vrijdag naar het centrum.’ De bakker dacht dat het om een grapje ging. Niets was minder waar... Het geld werd gestort, en de bakker deed wat van hem werd gevraagd. Dank u wel, gulle schenker! Dank u wel, lieve bakker!”, zo staat te lezen op de Facebookpagina van Fedasil Poelkapelle. 

Het bedrag voor de koeken stond een dag later al op mijn rekening, dus heb ik zoals gevraagd die 300 klaaskoeken gebakken

Geert Moerkerke

Bakker Geert Moerkerke, ook eerste schepen voor Open Vld in Staden, bevestigt het verhaal. “Ik kreeg begin deze week (vorige week, red. ) telefoon van iemand die me vroeg om vrijdag 300 klaaskoeken te leveren bij Fedasil in Poelkapelle”, vertelt Geert Moerkerke. “Het bedrag voor de koeken stond een dag later al op mijn rekening, dus heb ik ook die 300 klaaskoeken gebakken. Vrijdagavond, op 6 december, ben ik naar het asielcentrum gereden om de koeken af te leveren. Daar werd heel enthousiast en verrast gereageerd. De asielzoekers waren heel gelukkig en dankbaar. Ze hebben de koeken onmiddellijk geproefd en ze vonden ze heel lekker”, glimlacht Geert. 

Het is niet de eerste keer dat bakker Geert een anonieme bestelling krijgt. “Enkele jaren geleden kreeg ik ook de vraag om iets gelijkaardig te doen. Of ik weet wie de klaaskoeken heeft besteld? Ja, hoor. Maar de persoon wenst anoniem te blijven en dat zal ik dus ook respecteren.”
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • judith wouters

  waarom niet ruim voor iedereen die honger heeft? en niet voor ene keer.

 • Michel Den Dikke

  Ik vind dat heel lief en zachtaardig maar misplaatst.

 • Renee Gaillard

  Hopelijk waren de koeken niet in de vorm van een kinneke jezus.

 • Annemie Declerck

  Prachtig!

 • ann Van Damme

  Alleen voor asielzoekers... en de onzen die moeten leven van de voedselbedelingen?