‘Tuur de visboer’ veroordeeld tot celstraf met uitstel na sturen van knokploeg naar ex

Kurt S. nam in 2001 nog  deel aan het tv-programma Big Brother. Nu werd hij veroordeeld tot een celstraf, nadat hij een knokploeg op zijn ex stuurde.
Lieven Samyn Kurt S. nam in 2001 nog deel aan het tv-programma Big Brother. Nu werd hij veroordeeld tot een celstraf, nadat hij een knokploeg op zijn ex stuurde.
De rechter in Ieper heeft Kurt S., ook gekend als ‘Tuur de visboer’, uit Langemark veroordeeld tot achttien maanden cel met uitstel omdat hij twee mannen op zijn ex had afgestuurd. De twee mannen, die ook veroordeeld werden, moesten de vrouw afpersen. Alles kadert in de moeilijke echtscheiding die de visboer en zijn echtgenote doorstonden. 

“Een schoolvoorbeeld van hoe een echtscheiding niet moet verlopen”, zei de openbare aanklager op de rechtbank van Ieper in het proces tegen Kurt S. De zaakvoerder van een viswinkel in Langemark moest zich verantwoorden omdat hij twee mannen op zijn ex had afgestuurd, die haar voor 250.000 euro moesten afpersen. Ook de vrouw verscheen in het beklaagdenbankje omdat ze haar ex het leven zuur had gemaakt. S. leerde zijn partner kennen toen ze allebei als jobstudent bij de slager werkten. Het duurde niet lang of de twee gingen samen door het leven. Ze kregen twee kinderen, een dochter en een zoon. Het is een publiek geheim dat hun relatie de laatste jaren sterk was bekoeld. 

Huwelijkscontract

De scheiding werd een vechtscheiding waarbij fysiek geweld niet werd geschuwd. Op een bepaald moment erfde de visboer een half miljoen euro van zijn moeder. Toen zijn vrouw L.S. dat te weten kwam, klopte ze volgens de advocaat van Kurt S. opnieuw aan bij haar partner. Het kwam tot een verzoening en het geld werd in het huwelijkscontract opgenomen. Eens dat was gebeurd, zette de vrouw Kurt weer aan de deur en vroeg ze de echtscheiding aan. L.S. ging ‘op kosten van de mama’ een liederlijk leven leiden. Dat deed bij Kurt S. de stoppen doorslaan. Hij ging ten rade bij vriend S.M. uit Deinze. Die zei wel een paar mensen te kennen die de vrouw een bezoekje zouden willen brengen. Die twee kregen de opdracht om L.S. een brief te laten ondertekenen waarin ze afstand zou doen van de helft van het half miljoen euro. De visboer kreeg blijkbaar spijt van zijn beslissing en wilde de operatie afblazen. Te laat, want de twee mannen waren de vrouw al onder handen aan het nemen. Kurt S. ging snel ter plaatse om tussen te komen. Niemand raakte echt gewond, maar het kwaad was geschied, vooral omdat een kind van de visboer alles had gezien.

Celstraffen

Kurt S. werd voor de feiten door de rechter in Ieper veroordeeld tot een celstraf van achttien maanden cel met uitstel. Het deel dat de man in voorarrest zat, wordt als effectieve celstraf gezien. De visboer zal zich aan enkele voorwaarden moeten houden, zoals een contactverbod. S.M., de man die de twee mannen aanzocht, werd veroordeeld tot vijftien maanden cel met voorwaarden. De twee uitvoerders van de strafexpeditie kregen achttien maanden, deels met uitstel, en vijftien maanden cel met uitstel. De vrouw kreeg opschorting van straf.  
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.