Landloper-inbreker opgepakt na tip van alerte burger

Landloper en inbreker Freddy Lambrecht (64) uit De Panne is gisteravond opgepakt. Een alerte burger merkte de man op en belde de politie. "Ik kan inderdaad bevestigen dat hij is opgepakt", zegt Ine Deburchgraeve van de politiezone Westkust.

De politie zocht gisteren en eergisteren nog met man en macht naar Freddy Lambrecht. Zowel de mountainbikeploeg, agenten in burger en de cavalerie van de federale politie kamden het Calmeynbos, de Oosthoekduinen en de omgeving uit. In het Calmeynbos vonden ze zijn slaapplaats, maar de man zelf was spoorloos. 's Avonds kon de politie de man toch oppakken na een tip van een alerte inwoner.

Zoveelste inbraak

"En maar goed ook, want we zijn het kotsbeu", foetert Alain Cuvelier, de voorzitter van voetbalclub KRC De Panne. Woensdagnacht werd voor de derde keer in een week tijd ingebroken in de kantine van het voetbal, vlak bij de duinen en bossen. "Iedere keer gooide hij een raam in en stal hij drank en etenswaren. Het jaagt de gemeente en de belastingbetaler op kosten. En die politie-interventies kosten wellicht ook handenvol geld." Dinsdagnacht brak Lambrecht ook nog binnen in het clubhuis van motorclub 't Motosiekeltje in de Kerkstraat. Ook daar stal hij drank en eten.

In totaal liep Lambrecht al meer dan 25 veroordelingen op voor diefstal. Wellicht zal de man vandaag voor de onderzoeksrechter worden geleid. (BBO)

De slaapplaats van Freddy Lambrecht in het Calmeynbos .
Bart Boterman De slaapplaats van Freddy Lambrecht in het Calmeynbos .