Wereldmarkt al aan achttiende editie toe

Ook dit jaar kunnen de inwoners van Landen opnieuw de Wereldmarkt bezoeken, de 18de editie ondertussen, op zondag 12 november in domein 't Park van 14 tot 18 uur.


Je kan er kennismaken met leden-organisaties van de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) en andere partners binnen de gemeentelijke ontwikkelingssamenwerking. Ondertussen kan je genieten van een drankje en de mooie standjes bemand door warme mensen bezoeken. Wie wil, kan meedoen aan een workshop djembé, een leuke activiteit voor jong en oud.


Ook Fair Trade komt aan bod. Dit jaar worden er kerstpakketjes verkocht ten voordele van kinderen die in een kwetsbare situatie zitten. De Fair Trade trekkers van de dienst Welzijn zullen op de wereldmarkt een standje bemannen met kerstpakketjes, bestaande uit een geknutseld werkje en een bonnetje voor een drankje of een chocoladereep die je in de wereldwinkel kan gaan halen.


Voor het realiseren van de knutselwerkjes kan er gerekend worden op de scouts FOS Landen, KLJ Walshoutem en op de kinderen die meedoen aan het project Getoeter en Getater, een initiatief van de dienst Welzijn. (VDT)