Walibi, SportOase én Plopsa strijden om aquapark

AL DRIE KANDIDATEN OM ZWEMCOMPLEX VAN 30 MILJOEN EURO TE BOUWEN

Het huidige zwembad van Landen aan de Sportlaan.
Foto Bollen Het huidige zwembad van Landen aan de Sportlaan.
Walibi, SportOase en Plopsa strijden om de bouw van het nieuwe gezamenlijke aquapark van Landen en Hannuit. Tijdens de selectieprocedure stelden deze drie zich officieel kandidaat. "Dat zijn drie valabele kandidaten en daar zijn we blij om", zegt schepen van Sport, Gino Debroux (sp.a). "De toewijzing van de opdracht is gepland in januari volgend jaar."

Op de gemeenteraad van donderdag 24 augustus zal de gunningsleidraad voorgelegd worden. De kandidaten kunnen dan tot uiterlijk 27 november een concreet voorstel indienen aan de hand van de gunningscriteria. "Die bepalen onder meer dat het zwemcomplex minstens moet bestaan uit een zwembad bestemd voor zwemlessen en een sportzwembad, buiten het recreatieve gedeelte, een recreatieve themazone met een golfslagbad, een buitenbad met rustruimte, verschillende glijbanen, een wildwaterbaan, ludieke ruimtes, aangepast aan kinderen en jongeren en een ontspanningsruimte", aldus schepen Debroux.

Privé-partner zoeken

Het aquapark zal gebouwd worden op een terrein van 2,5 hectare nabij de afrit van de E40 in Walshoutem maar net op grondgebied Hannuit. De noodzaak om de handen in mekaar te slaan is volgens beide stadsbesturen groot omdat de investering voor één stad alleen te groot is. Samen zullen ze een miljoen euro per jaar investeren. Daarmee is de geraamde kost van 30 miljoen euro uiteraard niet gedekt en dus moeten de steden op zoek naar een privé-partner.

Kapers op de kust

Plopsa liet al van bij de start weten dat er interesse was om het project mee te realiseren en diende nu dan ook effectief haar kandidatuur in. "We hebben inderdaad deelgenomen aan deze marktbevraging en hopen dus in totaal drie nieuwe plopsabaden te kunnen bouwen in België", bevestigt Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group. Maar er zijn nog kapers op de kust, want ook Walibi en SportOase hebben zich kandidaat gesteld. SNR en Pelikaan haakten af. "We zijn blij met deze drie kandidaten en ik ben ervan overtuigd dat we hier zeker een geschikte partner zullen vinden", reageert schepen Debroux. "Begin 2019 moeten we aan het bouwen zijn."