Stad werkt subsidiereglement uit voor lokale handelszaken

Het stadsbestuur wil bestaande handelszaken en starters financieel ondersteunen wanneer ze hun activiteiten verplaatsen naar het centrum van Landen.

Uit een studie van CityD blijkt dat financiële steun van onschatbare waarde is om ondernemers aan te trekken en hen op weg te helpen. Het stadsbestuur heeft daarom op de gemeenteraad een subsidiereglement voorgelegd om starters en bestaande handelszaken die hun activiteiten naar het centrum verplaatsen, verder financieel te ondersteunen. Dat subsidiereglement werd ook unaniem goedgekeurd.


"Eén van de acties die voortvloeien uit de studie, is de plaatsing van een cadeaubonnenautomaat", zegt burgemeester Iris Vander Schelde (Open Vld). "Daar kunnen klanten op elk moment een cadeaubon naar keuze kopen, die in elke handelszaak op het grondgebied van Landen verzilverd kan worden. Voorts wordt er in samenwerking met de directie van Plopsa gezocht naar oplossingen en activiteiten om Landen en Plopsaqua nauwer te verbinden. Dit kan bijvoorbeeld door de optimalisatie van bus- en fietsverbindingen, de organisatie van evenementen en commerciële links." (VDT/KBG)