Slachtoffer homejacking opent privé-sauna

MIREILLE BOYEN (48) LAAT VERLEDEN ACHTER ZICH EN VERWEZENLIJKT DROOM

Mireille Boyen in de massageruimte van haar nieuwe zaak.
Bollen Mireille Boyen in de massageruimte van haar nieuwe zaak.
Voormalig politierechercheur en zelfstandig gezondheidscoach Mireille Boyen (48) werd een jaar geleden het slachtoffer van een gewelddadige homejacking, maar dat heeft haar niet gekraakt. Integendeel, ze besloot om met een nieuwe lei te starten en haar droom te verwezenlijken: een privé-sauna te openen. "In Bee-Zen werken we exclusief met bijenproducten", zegt Mireille, die nu ook een diploma van imker op zak heeft.

In maart 2017 stond Mireille plots oog in oog met drie mannen die haar met geweld haar woning binnenduwden. Ze werd gekneveld aan handen en voeten en het trio bedreigde haar met een mes. Ze eisten geld en juwelen. De daders doorzochten de hele woning op zoek naar buit. Het slachtoffer kreeg ook enkele rake klappen, al wist ze dankzij haar vorige job als politierechercheur bij politiezone Lubbeek haar kalmte te bewaren en zich niet te verzetten.


Een jaar na de feiten zijn de daders van de homejacking nog steeds niet gekend, maar Mireille heeft het voorval achter zich gelaten. "Ik heb het heel moeilijk gehad. Zoiets wil je niemand toewensen. Maar ik heb het een plaats gegeven nu en ik wil nu niet meer terugkijken. De weg is vooruit."


Mireille kende in haar leven nog een pak tegenslag. "Toen ik bij de politie werkte, kreeg ik te maken met een burn-out, of dat dacht ik toen toch. Ik kon niet meer eten, niet meer slapen. In verschillende ziekenhuizen werd ik binnenste buiten gekeerd; CVS of het chronisch vermoeidheidssyndroom was het verdict. Ik gaf mijn job bij de politie op, wat voor mij ook een moeilijke beslissing was."

Het artikel in onze krant na de homejacking in maart van dit jaar.
Luk Roobroeck Het artikel in onze krant na de homejacking in maart van dit jaar.

Gezondheidsconsulent

"Dankzij mijn man, die me aanspoorde om mijn leven een nieuwe richting te geven, ging ik een opleiding gezondheidsconsulent volgen. Zo kwam ik alles te weten over voeding en die kennis paste ik toe op mezelf. Zo besloot ik verder onderzoek te laten uitvoeren en zo bleek dat ik intolerant aan gluten en melkproducten was, wat gevolgen had op mijn bijnier en schildklier. Eens mijn voedingspatroon aangepast was, bruiste ik weer van energie en was er van CVS geen sprake meer."


Mireille besloot om zich verder op te werken als coach.


"Ik dacht: als ik mezelf weer op de rails kan krijgen, kan ik andere mensen misschien ook helpen. Vandaag ben ik actief als burn-out en bore-out coach. Vaak in overleg met het bedrijf proberen we een oplossing te zoeken. Ik ben ook rouwcoach. In vele gevallen heeft dat te maken met een sterfgeval, maar het kan ook gaan om verlies van een job of van iets anders. Zo had ik een klant, die alles geprobeerd had om gewicht te verliezen, maar niets hielp. Na een gesprek kwam ik te weten dat ze haar mama, die drie jaar geleden kwam te overlijden, maar niet kon loslaten. Samen hebben we het loslatingsproces tot een goed einde kunnen brengen en eens ze geestelijk kon loslaten, kon haar lichaam dat ook en verloor ze meer dan dertig kilogram."

Rustgevende bijen

Toen de schoonmoeder van Mireille niet langer alleen kon wonen, ging Mireille en haar gezin op zoek naar een duowoning. Die vond ze in Wezeren, waar vroeger een B&B met sauna gevestigd was. "Dit inspireerde ons om een privé-sauna in te richten. In de sauna, maar ook bij de massages werken we met bijenproducten uit Nederland, zoals shampoo met stuifmeel of honingzalf." Mireille is gefascineerd door bijen en heeft sinds kort een opleiding van imker op zak. "Het gezoem van de bijen brengt me tot rust. Ik vind hun leven ook heel boeiend. Ze zijn voortdurend in beweging, maar af en toe strijken ze neer op een bloem om zich te voeden en tot rust te komen. Bee-zen is dat plaatsje om tot rust te komen." Info vind je op www.bee-zen.be.