San Anton helpt al vijf jaar Spaanse honden aan nieuwe thuis

Leden van San Anton met, uiteraard, enkele hondjes.
Foto Bollen Leden van San Anton met, uiteraard, enkele hondjes.
San Anton Belgium viert zondag de vijfde verjaardag van de vereniging met een herfstwandeling in Laar. "In die vijf jaar hebben we voor liefst achthonderd honden een liefdevol gezin gevonden."

San Anton wordt gevormd door een groep Belgische vrijwilligers die een asiel in Spanje ondersteunen. "In 2013 kregen we een noodoproep binnen uit Moron de la Frontera in Spanje", vertelt voorzitster Ingrid Van Gucht. "Het asiel had al dagenlang geen eten meer voor de tweehonderd honden die er verbleven. We hebben meteen een grote inzamelactie op poten gezet en stuurden vijftien volle paletten naar het asiel. Ter plaatse bleek de toestand echter nog erger te zijn dan verwacht: dode honden, uitgemergelde dieren,... Ons hart brak."

Meters en peters

Ingrid en haar team bleven niet bij de pakken zitten, en besloten om meteen tot actie over te gaan. "We hebben de dieren verzorgd en gevoed, en meteen ook een 'fosterprogramma' met meters en peters opgestart. De meeste honden kunnen nu geadopteerd worden."


San Anton is een kleine organisatie met drie vaste medewerkers en een handvol vrijwilligers. "Maar we zijn trots op alles wat we tot dusver konden verwezenlijken."


Komende zondag wordt een feestwandeling georganiseerd voor het vijfjarig bestaan. De vereniging nodigt iedereen uit om mee te komen wandelen. Afspraak om 13 uur aan de Tiendschuur, Heuvelhofstraat in Laar. Meer info op www.sanantonbelgium.be of op de Facebookpagina. (VDT/KBG)