Open Vld Landen ontgoocheld over beleidsplan

Didier Reynaerts is teleurgesteld over het beleidsplan.
Marc Baert Didier Reynaerts is teleurgesteld over het beleidsplan.
Open Vld zegt teleurgesteld te zijn in het beleidsplan voor de komendde vijf en een half jaar. “Het is, op enkele alinea’s na, een platte samenvatting van alles wat de Vlaamse overheid aan decretale verplichtingen oplegt aan een gemeentebestuur”, zegt Open Vld-fractieleider Didier Reynaerts.

“De eigen inbreng van het college is zonder meer bedroevend te noemen”, zegt Didier Reynaerts. “Nagenoeg nergens wordt concreet gedefinieerd hoe men de aangeduide doelen wil uitvoeren.”

Volgens Open Vld wil de inwoner van Landen vooral tekst en uitleg van het stadsbestuur over de aanpak van thema’s die hen rechtstreeks aanbelangen. “Neem bijvoorbeeld de herinrichting van de Stationstraat, een nieuw jeugdhuis, een gebruiksvriendelijke culturele infrastructuur en zorg voor ouderen en de armoede in de stad. Bovendien willen we een kordaat, verantwoord financieel beleid in Landen. De Landenaar heeft daar recht op. Als we akkoord zouden gaan met het voorliggende beleidsplan tekenen we een blanco cheque, want nergens staat hoe men dat zal betalen.”




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.