Minaraad geïnstalleerd

Logo stad Landen
RV Logo stad Landen
De nieuwe minaraad (milieu- en natuurraad) is geïnstalleerd. Saartje Leven, schepen van Leefmilieu (L’anders), geeft daarmee de aftrap voor een zes jaar lange nauwe samenwerking tussen het lokaal beleid en de milieuraad.

De minaraad heeft zowel een adviserende, informerende als rapporterende stem voor het college van burgemeester en schepenen en voor de gemeenteraad van Landen. De recent voorgestelde prijsstijgingen van de Ecowerf diftartarieven (waarbij huisvuil en gft-afval per kilo worden aangerekend red.) en een klasse 1 omgevingsdossier voor de uitbreiding van een pluimveebedrijf in Landen lagen al op tafel. Geen eenvoudige dossiers die meteen de deskundige inbreng van de onafhankelijke raad aantonen.

Leven besteedde veel aandacht aan de samenstelling van de raad. Eerder dit jaar deed ze daarvoor al een oproep in de Licht op Landen. “We zijn gekomen tot een divers samengestelde raad met Landenaren, met geëngageerde leden die begaan zijn met natuur, milieu en klimaat. Naast een groot hart voor de natuur, hebben ze elk hun deskundigheid, expertise en achterban”, aldus schepen Leven.

De raad bestaat uit achttien gedreven leden. Jules Robijns werd verkozen tot voorzitter, Griet Nijs tot ondervoorzitter. Gert Peeters neemt de taak van secretaris op zich. Schepen Saartje Ieven en omgevingsambtenaar Frank Petitjean nemen vanuit het stadsbestuur deel aan de vergaderingen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.