Militair geeft buurjongen ervan langs

Correctionele rechtbank Leuven
KAR Correctionele rechtbank Leuven

Een militair uit Landen heeft probatie-opschorting gekregen omdat hij zijn minderjarige buurjongen rake klappen verkocht. De tiener zou met zijn vrienden overlast in de buurt veroorzaakt hebben. J.T. nam het heft in eigen handen en hij ging achter de belhamels aan. Hij gaf een van hen er zwaar van langs. Een vrouwelijke getuige zag hoe T. slagen en stampen uitdeelde tegen het hoofd van de jongen toen die op de grond lag. 

De militair beweerde dat hij eerst werd aangevallen en zich bedreigd voelde. “Het lijken eenmalige geëscaleerde feiten te zijn geweest binnen de geschetste context. Hij is militair instructeur van scherpschutters voor wie een blanco strafregister vereist is”, reageerde de rechter. Ze gaf de man probatie-opschorting. Als voorwaarde moet hij een cursus agressiebeheersing volgen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.