Man komt om na klap op E40

WAGEN VAN VIJFTIGER WORDT ACHTERAAN AANGEREDEN

De Suzuki van Herwig Bailleul werd achteraan aangereden. De man stierf ter plaatse. Zijn vrouwelijke passagier raakte lichtgewond, net als de bestuurder van het aanrijdende voertuig.
Foto Bollen De Suzuki van Herwig Bailleul werd achteraan aangereden. De man stierf ter plaatse. Zijn vrouwelijke passagier raakte lichtgewond, net als de bestuurder van het aanrijdende voertuig.
Bij een zwaar verkeersongeval op de E40 in Walshoutem is gisterochtend de 57-jarige Herwig Bailleul uit Zaventem om het leven gekomen. De wagen van de man werd om een nog onduidelijke reden achteraan aangereden. De passagier van het slachtoffer en de bestuurder van de aanrijdende wagen raakten bij het ongeval als bij wonder slechts lichtgewond. Zij werden met ambulances overgebracht naar ziekenhuizen in de buurt.

Het ongeval gebeurde gisterochtend vroeg rond 4.30 uur op de E40 van Brussel naar Luik, net voor de afrit in Walshoutem. Om een nog onduidelijke reden reed een VW Polo met Duitse nummerplaat in op zijn voorligger, een Suzuki Splash. De klap was enorm.

Slachtoffers gekneld

De drie inzittenden zaten allemaal gekneld in de wrakken.


De brandweerkorpsen van Landen en Hannuit snelden ter plaatse, samen met een mug-team en verschillende ziekenwagens. De slachtoffers werden uit de verhakkelde wagens bevrijd. Maar voor de 57-jarige Herwig Bailleul, de bestuurder van de aangereden Suzuki, kon het mug-team geen hulp meer bieden. Hij overleed ter plaatse. Als bij wonder kwam zijn 62-jarige vrouwelijke passagier M.E. er met lichte verwondingen van af. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis in Tienen.


De 28-jarige N.N., de bestuurder van de VW Polo die het ongeval veroorzaakte, liep ook slechts lichte verwondingen op. De man, een Belg die in Duitsland woont, zat alleen in zijn wagen. Hij werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis in Waremme. Waarom hij precies inreed op zijn voorligger is voorlopig nog niet duidelijk. De verkeerspolitie van Bertem kwam ter plaatse en bracht ook het parket van Leuven op de hoogte.

Verkeersdeskundige

Zij stelden een verkeersdeskundige aan om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Er kwam ook een wetsdokter ter plaatse.

Twee rijstroken versperd

Door het dodelijke verkeersongeval waren de rechter- en pechstrook van de E40 richting Luik gisterochtend een tijdlang versperd. Pas na de vaststellingen door de politie en de takelwerkzaamheden konden de rijvakken opnieuw opengesteld worden voor het verkeer. De ochtendspits op de E40-autoweg richting Luik ondervond gisteren weinig tot geen hinder door het zware verkeersongeval.