Leerlingen De Wijnpers werken mee aan 't Klein Paradijs

De leerlingen van het vijfde jaar Planttechnische wetenschappen van De Wijnpers aan de slag in de tuin die 't Klein Paradijs zal heten.
Foto RV De leerlingen van het vijfde jaar Planttechnische wetenschappen van De Wijnpers aan de slag in de tuin die 't Klein Paradijs zal heten.
De leerlingen van de provinciale school De Wijnpers in Leuven hebben de voorbije dagen mee de handen uit de mouwen gestoken om 't Klein Paradijs te creëren, de tuin van vzw Bindkracht aan de Kalsbergstraat in Landen. "We zetten als school graag onze schouders onder sociale projecten", zegt Lut Lambert, directeur van De Wijnpers.

Bindkracht wil op de locatie aan de Kalsbergstraat volgend jaar een tijdelijke opvang bouwen voor jongvolwassenen met een mentale of fysieke handicap. Intussen wordt er al hard gewerkt aan de tuin van Bindkrachthof. De leerlingen van het vijfde jaar Planttechnische wetenschappen van De Wijnpers helpen alvast een handje. Ze zorgen voor het uitzetten van de structuren, het aanbrengen van de paden en de verhardingen en staan ook in voor inzaaien van het gazon. Daarnaast brengen zij in een latere fase de beplanting aan.


"Dit project zorgt dat onze leerlingen de theoretische kennis meteen in de praktijk kunnen uittesten en ondervinden", zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor Onderwijs. De provincie steunt ook de bouw van het toekomstige Bindkrachthuis. Er werd al een budget van 49.500 euro uitgetrokken. (VDT)