Landen zet in op het klimaat

Logo stad Landen
RV Logo stad Landen
Het college van burgemeester en schepenen heeft groen licht gegeven voor de deelname aan het project ‘Mijn Warm huis’, een online tool voor digitaal renovatieadvies die ontwikkeld werd in samenwerking met Interleuven. Via deze tool kan je nagaan hoe warm en energiezuinig je woning is. 

‘Mijn Warm huis’ berekent het warmteverlies van de woning en geeft een overzicht van mogelijke maatregelen om de woning energie-efficiënter te maken. Bij elke mogelijke maatregel krijg je bovendien een berekening: wat kost het en wat brengt het op? Daarnaast wordt er ook aangegeven welke premies je hiervoor eventueel kan aanvragen.

“Deze beslissing kadert helemaal in het Klimaatactieplan dat Landen al goedkeurde in 2016”, zegt schepen van Leefmilieu Saartje Ieven (L’Anders). “Door de deelname aan het Burgemeestersconvenant, goedgekeurd door de gemeenteraad op 25 juni 2014, engageerde Landen zich om de CO2-uitstoot met 20 procent te reduceren tegen 2020. Deze tool zal niet alleen bijdragen tot de bewustwording van de energetische impact van de woning maar ook onze inwoners op weg helpen met energetische renovatie, een win-win situatie voor mens en milieu.” 

Inwoners kunnen ‘Mijn Warm huis’ binnenkort raadplegen via www.landen.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.