Landen solidair met Indonesië

De leden van de GROS en het stadsbestuur steunen noodhulp Indonesië.
RV De leden van de GROS en het stadsbestuur steunen noodhulp Indonesië.

Het stadsbestuur besloot op voorstel van de GROS (Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking) de helft van het jaarlijks budget voor noodhulp, ofwel 900 euro, te schenken aan de actie ‘Indonesië 12-12’. Op 28 september werd het Indonesische eiland Sulawesi getroffen door een zware aardbeving en tsunami. Enkele weken eerder werd het land ook al zwaar getroffen door een zware aardbeving in Lombok. Dit brengt het totaal aantal getroffen inwoners op meer dan 2,4 miljoen. De Indonesische regering deed een oproep tot internationale hulp om deze noodsituatie aan te pakken. Drie weken later is nog steeds heel wat geld nodig om het leed van de Indonesiërs te verlichten en het land herop te bouwen.

Ook de Landenaren kunnen hun steentje bijdragen door een storting op het officiële rekeningnummer van het Consortium 12-12 of door een kleine bijdrage te deponeren in een van de collectebussen in het Sociaal Huis en in het stadhuis. “Onder het moto ‘iedere gift telt’ hopen wij een mooi bedrag te kunnen inzamelen. Dit bedrag zal samen met de 900 euro gestort worden op de rekening van het Consortium 12-12”, zegt bevoegd schepen Greta Vanermen (N-VA). 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.