Hof Pepijn en het Pepijntje zamelen veel centjes in voor goede doelen

VDT
GO! basisschool Hof Pepijn en haar vestiging Pepijntje grepen de kans om in de kerstperiode rond actief burgerschap te werken met haar leerlingen. Tegelijk werd er geld ingezameld voor goede doelen.

“Een school zorgt vaak voor ‘overlast’, zoals bijvoorbeeld speelplaatslawaai, veel verkeer en parkeerproblemen”, zegt directeur Tim Stiers. “Daarom schreven de leerlingen hun wensen  voor de buren en handelaars rond de school op. Het bleef niet alleen met schrijven want de laatste dagen voor de kerstvakantie trokken de leerlingen en leerkrachten de straat op om hun wensen uit te delen en te bussen in de brievenbussen van hun buren.”

Centrum Therapeutisch Paardrijden

Daarnaast werd het actief burgerschap én de ondernemingszin van de leerlingen aangewakkerd via het project ‘De warmste week’. De leerlingen van het 5de en 6de leerjaar van Hof Pepijn zetten een hele week acties op touw ten voordele van Centrum Therapeutisch Paardrijden. Ze verzamelden maar liefst 975 euro om te schenken aan dit goede doel.

De leerlingen van de lagere school van wijkschool Pepijntje konden op hun beurt dankzij hun ondernemingszin 876 euro schenken aan het Kinderkankerfonds. “We zijn verheugd dat we als school meer dan 1.800 euro konden schenken aan goede doelen. Fijn dat onze leerlingen, ouders, personeelsleden en de Landenaar zo’n warm hart hebben”, besluit directeur Stiers. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.