Hagelandse scholen krijgen subsidies om hun creatieve projecten te realiseren

D’HEK is een van de scholen die subsidies krijgt.
Foto Bollen D’HEK is een van de scholen die subsidies krijgt.
Het maken van een muurschildering, een ecologisch verantwoorde wetenschapsopera of met je klas de opnamestudio induiken. Het zijn maar enkele voorbeelden van hoe scholen creatief aan de slag kunnen gaan met het dynamoPROJECT. In Vlaams-Brabant krijgen 25 scholen hiervoor 50.000 euro subsidies.

Zo gaat het GO! Atheneum D’Hek uit Landen alvast creatief mee aan de slag. De 45 leerlingen van de derde graad bso, studierichtingen verzorging, mechanisch onderhoud en ruwbouw, werken samen naar een afgewerkt muzieknummer. Ze zullen zelf teksten schrijven, melodieën maken, instrumenten (leren) gebruiken, zingen, muziek opnemen, een cd-hoes ontwerpen en ‘the making of’ vastleggen op beeld. Dit alles gebeurt in kleine groepjes, klas- en leerjaardoorbrekend, gelinkt aan hun vakken en begeleid door Gaëtan Vandewoude.

PISO Tienen krijgt net als D’HEK 2.000 euro voor haar theatervoorstelling met anderstalige inwoners. De Kunstacademie Regio Tienen krijgt eveneens 2.000 euro voor de aanleg van een grondstoffentuin en de GO! Freinetschool TintelTuin Zoutleeuw benut eenzelfde bedrag voor een bamboekunstwerk. Methodeschool De Toverwijzer krijgt tot slot 1.920 euro voor haar project rond verhalen vertellen, beluisteren en beleven.

“Het is de ambitie om elk kind en elke jongere, ongeacht de thuissituatie en sociaal-economische achtergrond, mee te laten genieten van cultuur”, aldus Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). “Cultureel bewustzijn en culturele expressie helpen jongeren om de uitdagingen van morgen zelfbewuster aan te gaan.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.