Groen licht voor intergemeentelijke preventiewerking voor gezondheid

Logo stad Landen
RV Logo stad Landen
De Vlaamse overheid voorziet anderhalf miljoen euro voor lokale besturen die samen met minstens één aanpalende gemeente een lokale preventiewerking gezondheidszorg uitbouwen binnen een eerstelijnszone. De stad Landen ontvangt 4.477 euro, geld dat specifiek dient ingezet te worden voor gezondheidspreventie. 

Het stadsbestuur wil de bestaande acties voor gezondheidspreventie verderzetten maar daarnaast ook gericht samenwerken met de stad Zoutleeuw en de gemeenten Kortenaken, Geetbets en Linter en met Logo Oost-Brabant, de overkoepelende organisatie actief rond gezondheid in de regio. Tijdens de gemeenteraad van januari werd de deelname in de oprichting van een intergemeentelijke preventiewerking gezondheid goedgekeurd.

Het is de bedoeling om met de beschikbare middelen gezamenlijk een preventiewerker aan te stellen. Schepen Eddy Vandenbosch (sp.a) is tevreden. “Wij kijken ernaar uit om deze samenwerking op poten te zetten en op die manier meer aandacht te kunnen schenken aan preventie en gezondheid.”