Groen Landen verbolgen: “Ecowerf maakt er in een plastic soepje van”

De PMD-zakken liggen op heel wat plaatsen nog op straat.
Bollen De PMD-zakken liggen op heel wat plaatsen nog op straat.
Op de gemeenteraad van dinsdagavond vroeg Mark Keppens, fractieleider Groen Landen, aan de burgemeester om Ecowerf verantwoordelijk te stellen voor het zwerfvuil dat ze achtergelaten hebben. “De stad dient de opruimkosten te verhalen op Ecowerf en een schadevergoeding te vragen voor de niet uitgevoerde dienstverlening.”

Op woensdag 13 februari werd er namelijk door een vooraf aangekondigde staking van de huisvuilophalers geen PMD (de blauwe zakken) opgehaald in Landen. “Ondanks het feit dat Ecowerf dit tijdig wist, hebben ze het nagelaten om hun klanten, de Landenaren, te verwittigen en een alternatief aan te bieden. Door deze gebrekkige dienstverlening en communicatie zwerven er nu dus enorm veel blauwe PMD-zakken in het Landens straatbeeld.”

Groen Landen vindt dit ongehoord. “Het bezoedelt het straatbeeld. We zijn ten zeerste onthutst dat de afvalophaler hier zo laks optreedt. Ecowerf dient net een voorbeeldfunctie te vervullen. Dit lijkt hen een belangrijke randvoorwaarde bij het toekennen van het volgende contract voor de Landense huisvuilophaling dat in 2021 dient onderhandeld te worden.”
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marinus Nelissen

    Men wist dat het staking was en als goede burger neem je uw blauwe zak terug mee naar binnen tot de volgende ophaalbeurt. Groen doet groen!