Glasramen Sint-Gertrudiskerk opgefrist

De glasramen van de Sint-Gertrudiskerk schitteren weer.
RV De glasramen van de Sint-Gertrudiskerk schitteren weer.
De waardevolle glasramen van de Sint-Gertrudiskerk kregen de afgelopen weken een grondige opfrissing. Dit gebeurde met steun van de provincie.

Lore Fourie (CD&V), schepen van Erediensten en Kerkfabrieken, kan de herstellingswerken aan het mooie glas-in-lood van de Sint-Gertrudiskerk in Landen enkel toejuichen. “De provincie geeft subsidies voor onderhoudswerken van waardevolle gebouwen en steunt zo het beheer en onderhoud van waardevol, niet beschermd erfgoed met een publieke functie. De werken zelf worden uitgevoerd door monumentenploegen met medewerkers uit de sociale economie en Monumentenwacht Vlaams-Brabant staat de eigenaars  met inhoudelijk en technisch advies bij.”

“Veel waardevolle gebouwen, kapellen of ander kleinschalig erfgoed, al dan niet beschermd, bepalen mee het karakter van een stad of dorp”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor Erfgoed. “Om dure restauraties te vermijden, is regelmatig preventief onderhoud noodzakelijk. De herstelling en beschermingswerken aan het glas-in-lood van de Sint-Gertrudiskerk zijn daar een mooi voorbeeld van.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.