Film op groot scherm, toeteren als applaus en diploma door autoraampje: maak kennis met drive-in proclamatie van Sint-Gertrudis

‘Drive-in gewijs’ keken de leerlingen, elk in hun eigen autobubbel, naar de film van hun proclamatie.
Bovenbouw Sint-Gertrudis ‘Drive-in gewijs’ keken de leerlingen, elk in hun eigen autobubbel, naar de film van hun proclamatie.
De Bovenbouw Sint-Gertrudis in Landen zorgde voor een originele proclamatie. De laatstejaars konden er in hun gezinsauto genieten van een ‘old school’ drive-in op de parking van de school.

Leerlingen en hun ouders zaten elk in hun eigen autobubbel en konden kijken naar de ‘film van hun proclamatie’. Om zeker te zijn van voldoende plaats op de speelplaats werden de leerlingen van Latijn-wiskunde, Latijn-moderne talen, economie-wiskunde, economie-moderne talen en marketing-management geproclameerd vanaf 19 uur en de leerlingen van humane wetenschappen en wetenschappen-wiskunde vanaf 20.45 uur.

Op een groot scherm van 15 m² vertoonde de directie een film van een gebruikelijke proclamatieplechtigheid. Zo was er naast de speech van de directeur en de voorzitter van het schoolbestuur ook een dankwoord vanwege de leerlingen zelf. Zoals elk jaar volgde dan het dankwoord namens alle ouders, deze keer verwoord door Stef Wijnants, wiens zoon ook afstudeerde. Het geheel werd tenslotte afgewisseld met sfeerbeelden van de leerlingen uit hun jaren in de Bovenbouw van vroeger tot nu, felicitaties van de leerkrachten en een montage van hun Italiëreis.

Proclamatie-film in de geïmproviseerde drive-in op school.
Bovenbouw Sint-Gertrudis Proclamatie-film in de geïmproviseerde drive-in op school.

Dat iedereen het initiatief apprecieerde, bleek uit het luide getoeter aan het einde als alternatief applaus. Om de ceremonie af te ronden kregen de leerlingen, door het autoraam,  hun diploma van hun titularissen. De auto’s vertrokken langs een erehaag van applaudisserende en trotse leerkrachten. “Kortom een proclamatie om nooit te vergeten, zo intens, zo origineel, zo speciaal en toch rekening houdend met alle veiligheidsvoorschriften. Nogmaals proficiat aan alle zesdejaars vanwege ons allemaal”, besloot directeur Nancy Snoekx.

De leerlingen kregen aan het einde hun diploma.
Bovenbouw Sint-Gertrudis De leerlingen kregen aan het einde hun diploma.