DJ Jos stopt met brasserie Invivo: “Ik heb het te druk met de tour van Sam Gooris”

Jos stopt met zijn horecazaak.
Bollen Jos stopt met zijn horecazaak.
Drie jaar geleden opende Jos Thijs, beter gekend als DJ Jos, samen met zijn vrouw Daisy brasserie Invivo in de Stationsstraat. Maar de zaak wordt eind juli overgelaten. “Ik heb het veel te druk met Sam Gooris”, zegt Jos, die de techniek verzorgt voor deze Vlaamse artiest. “Sam wordt meer dan ooit geboekt.”

Jos staat Sam Gooris al 23 jaar bij, als vaste technieker en als tourmanager. Het management heeft hij enige tijd geleden wel wat meer uit handen gegeven. “Ik zorg ervoor dat elk optreden goed klinkt en dat alles op voorhand klaar staat, zodat Sam zich van niets hoeft aan te trekken”, vertelt Jos. “Ik ben dus elk optreden present.”

Voor Jos is dat een drukke bedoening, zeker omdat de boekingen voor Sam Gooris enorm zijn toegenomen. “Maar waarom is Sam Gooris dan plots zo populair? “Iedereen kent Sam en iedereen weet dat hij voor ambiance zorgt”, zegt Jos. “En hij is nog betaalbaar. We kiezen daar bewust voor, want zo kunnen we enkele optredens meer doen. Voor een optreden van 35 minuten betaal je 1.500 euro. Veel andere artiesten vragen het dubbele. Doordat Sam betaalbaar is, vind je hem ook overal terug: op een communiefeest, op een voetbalevenement, in discotheken, op een barbecue,…Noem maar op. En dat zomer en winter, want in de winter heeft hij op zowat alle Moose Bars opgetreden. En ondanks zijn lange carrière worden de mensen Sam en zijn bekende hits niet beu.”

En jij zelf? “Mensen vragen me inderdaad wel eens of ik dat niet beu word? Hele dagen achter een bureau zitten, worden mensen dat niet beu? Ik doe mijn job nog altijd even graag als 23 jaar geleden. En nee, ik ken de teksten van Sams liedjes niet vanbuiten. Dat klinkt misschien gek, maar ik ben op dat moment met de techniek bezig en niet met de liedjes zelf.”

Zigeuneraffaire

Jos heeft er nooit aan gedacht om met zijn werk voor Sam te stoppen, zelfs niet toen hij vijf jaar geleden als DJ een ongelofelijk fenomeen werd in heel Vlaanderen en zelfs in het buitenland, tot in Amerika toe. Dat had te maken met de ‘zigeuneraffaire’. Toen de Landense burgemeester Gino Debroux (SP.A) besliste om de zigeuners in zijn gemeente weg te jagen met luide muziek, kwam DJ Jos op de proppen. “Ik heb toen heel vaal aanvragen gekregen om te gaan spelen, ik ben toen zelfs als VIP naar Tomorrowland mogen gaan, maar ik wist dat de hype ook weer wel zou gaan passeren. Ik ben steeds met mijn voetjes op de grond gebleven.”

Overnemer

Sam heeft deze zomer meer dan 50 optredens, waaronder ook eentje in Landen, op 14 augustus op Landen Kermis. “Ik ben in augustus amper vier dagen thuis”, zegt Jos. “Dat maakt het dan wel nog heel moeilijk om met andere dingen bezig te zijn. Ik doe de boerderij van mijn overleden vader verder, help bij de administratie van de twee kledingszaken van mijn vrouw in Landen en run sinds drie jaar dus Brasserie Invivo. Voor deze laatste zaak loopt het contract nu af en ik heb besloten om dit niet te verlengen. Het is zeker niet omdat we niet goed draaien, want we kunnen mooie cijfers voorleggen, maar de tijd ontbreekt simpelweg. Ik vind het ook wel ergens jammer, want ik deed het graag.” Op 28 juli sluit Jos de deuren van Invivo. Maar op 1 augustus zal de zaak alweer opengaan. “Ik heb al een overnemer gevonden. Dus iedereen is zeker opnieuw welkom op 31 juli.”

In 2013 was DJ Jos de ‘hit’ toen hij met luide muziek de zigeuners in Landen moest helpen verjagen.
Bollen In 2013 was DJ Jos de ‘hit’ toen hij met luide muziek de zigeuners in Landen moest helpen verjagen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.