Dieven doen hun ronde in Eliksem

De politiezone van Landen, Linter en Zoutleeuw is gisteren maar liefst negen keer opgeroepen voor diefstallen in deelgemeente Eliksem.


Dieven hadden het onder meer gemunt op een werfcontainer in de Kraanbeekstraat, waar ze de sloten van twee deuren forceerden en werkmateriaal konden buitmaken. Op de Grote Steenweg probeerden dieven een woning te betreden door een venster in te gooien. Even verder werd de deur van een handelspand opengebroken. Hier is nog niet duidelijk wat er juist werd gestolen. In een volgende woning op de steenweg vonden de bewoners een betonmixer en een kettingzaag, afkomstig uit een stal in de tuin. Even verder maakten de dieven uit een bergplaats van een woning een bosmaaier, twee slijpschijven en een kettingzaag buit.


De daders verplaatsten zich uiteindelijk naar de Brouwerijstraat, waar ze uit een tuinhuis nog een bosmaaier en boormachine konden stelen. Nog in dezelfde straat werd ook een tuinhuis opengebroken waar een bosmaaier werd meegenomen. Bij de volgende woning verdwenen twee dure mountainbikes uit het tuinhuis en bij een laatste huis in de Brouwerijstraat probeerden de inbrekers nog een garage te forceren, wat hen niet lukte. (KBG)