Deputatie weigert vergunning voor breekwerf

Voorlopig komt er dus geen breekwerf in Ezemaal
Bollen Voorlopig komt er dus geen breekwerf in Ezemaal
De deputatie van de provincie Vlaams-Brabant weigert de vergunning voor een breekwerf in Ezemaal. Hierbij volgt deze integraal het advies van de stad Landen. “En geeft de provincie gehoor aan de talrijke bezwaren ingediend door de buurtbewoners”, aldus schepen Frank Stevens (sp.a).

“Ik kan niet anders dan vaststellen dat de deputatie geluisterd heeft naar de bezorgdheden van zowel inwoners als stadsbestuur en deze dan ook gegrond vond”, gaat de schepen verder. “De deputatie volgt onze bezwaren onder andere voor wat betreft de onaangepaste weginfrastructuur, de geluidshinder, de groene buffer die onvoldoende is en de berm die op gebied van natuur een zeer grote biodiversiteit bevat.”

“Op de inwonersvergadering van 26 september is nog maar eens gebleken hoe groot de bezorgdheid en de weerstand tegen deze werf in de omliggende gemeenten is”, aldus de schepen. “Ik kan alleen maar tevreden zijn dat de deputatie aangeeft dat deze bezorgdheid terecht is.” Tegen deze beslissing kan wel nog beroep worden aangetekend door de heer Vollon.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.