Bouw intergemeentelijk zwembad eind 2018 van start

Wat Plopsa ook beslist, de stad Landen gaat van start met de bouw van een nieuw intergemeentelijk zwembad samen met de stad Hannuit. De planning is dat het dossier nog voor de zomer in aanbesteding gaat. "Als de procedure vlot verloopt, kan de bouw eind 2018 starten", zegt Landens schepen van Sport, Gino Debroux (sp.a).

Het moet maar eens vooruit gaan, aldus de stad Landen. Het dossier voor een nieuw zwembad ligt al jaren op tafel, maar vandaag is er nog geen steen gelegd. En intussen wordt het huidige zwembad aan de Sportlaan steeds meer het slachtoffer van slijtage. Zo moeten het dak van het bad bijvoorbeeld dringend hersteld worden. In 2011 trok het bestuur een bedrag van een half miljoen euro uit voor een vernieuwing, maar die kwam er niet, omdat de stad eerst wilde onderzoeken welke piste ze wilde bewandelen.


"Nu is er wel 25.000 euro voorzien in het budget voor herstelling", zegt schepen Debroux. "Wat het nieuwe zwembad betreft, is de planning dat er nog voor de zomer in aanbesteding gegaan wordt", zegt Debroux. "De gemeenteraad van Hannuit heeft in april het licht op groen gezet voor de verwerving van de gronden. Alle eigenaars zijn bereid om te verkopen." Bij Plopsa lijken ze nog steeds interesse te hebben om te investeren in dit zwembad. "Wanneer een van beiden steden een marktbevraging zal uitschrijven, zullen we onze kandidatuur indienen", aldus Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group. (VDT)