Boekenstoet afgesloten met feest in de bib

Boekenstoet werd in Landen enthousiast onthaald.
Stad Landen Boekenstoet werd in Landen enthousiast onthaald.
Het voorleesproject Boekenstoet werd zopas afgesloten met een feest in de bib van Landen. Tien weken lang gingen vrijwilligers wekelijks aan huis om kinderen voor te lezen. 

Ze brachten ook samen met ‘hun’ voorleeskindje een bezoek aan de bibliotheek en namen deel aan een lokale vrijetijdsactiviteit. Lore Fourie (CD&V), schepen bevoegd voor integratie, blikt tevreden terug. “Dit voorleesproject, dat gesubsidieerd werd door de provincie Vlaams-Brabant, zet in op taalstimulering, leesbevordering en participatie aan het lokale vrijetijdsaanbod om zo de kansen van alle kinderen en gezinnen uit Landen te vergroten. De voorlezers van de Boekenstoet waren allemaal enthousiaste vrijwilligers die vooraf een vorming kregen van vzw De Horizon.”

“En het project zorgt niet alleen voor meer leesplezier en leesbevordering maar neemt ook drempels weg en laat de deelnemers kennismaken met het ruime aanbod van de bib. Niets dan voordelen dus”, besluiten schepenen Eddy Vandenbosch (L’anders) en Gary Peeters (CD&V).