Bewonerskaarten worden duurder en niet langer geldig in de Stationsstraat

In de blauwe zone moet je steeds de parkeerschijf leggen.
Photo News In de blauwe zone moet je steeds de parkeerschijf leggen.
Om het parkeren in het centrum van Landen vlotter te laten verlopen en de parkeerdruk voor de omwonenden en bezoekers te verminderen, worden er vanaf 1 augustus een aantal belangrijke wijzigingen ingevoerd in de straten met blauwe zone.

“Zo wordt de blauwe zone uitgebreid vanaf 1 augustus. Vanaf dan zal je ook in de Grootveldstraat je parkeerschijf moeten plaatsen, behalve op de parking ter hoogte van het Kapelaan P. P. Rubensplein”, zegt Gerty Lintermans (CD&V), schepen bevoegd voor Mobiliteit. “Na een vergelijkende studie met onze buurgemeenten hebben we ook beslist om het tarief voor de bewonerskaarten te verhogen: een eerste kaart kost vanaf 1 augustus 30 euro, voor een tweede kaart betaal je 75 euro." 

Woon je in de Stationsstraat, dan mag je er niet langer parkeren met de bewonerskaart. “De bewoners van de Stationsstraat kunnen nog slechts één kaart aanvragen voor een zone die ze zelf kiezen. Bij wijze van compensatie betalen ze daarom 20 euro per jaar voor een bewonerskaart”, besluit schepen Lintermans.